Kümme kunstnikku avavad ühise näituse

Copy
Linnagalerii kutsub peatselt vaatama näitust «Koos ja eraldi».
Linnagalerii kutsub peatselt vaatama näitust «Koos ja eraldi». Foto: Korraldajad

Viljandi Linnagaleriis avatakse 4. septembril kell 16 näitus «Koos ja eraldi», millel kümme kohalikku kunstnikku esitlevad oma eripalgelist loomingut.

Enamik autoritest on aastail 1999–2012 tegutsenud Viljandi kunstnike ühenduse liikmed. Näitus ongi kui ühenduse liikmete kokkutulek, mille algatas graafik Meelik Mälksoo. Osalejaid ühendab ka asjaolu, et neist suurem hulk elab ja töötab Viljandis.

Oma loomingut pakuvad peale Meelik Mälksoo enda vaadata Malle London, Kersti Rattus, Veera Lauk, Priit Pangsepp, Enno Allik, Evi Kard, Kai Mägedi, Mare Hunt ja Riina Eigi.

Näituse pressiteate kohaselt on kõige rohkem eksponeeritud maale, sest osa kunstnikke, nagu Priit Pangsepp, Evi Kaur ja Enno Allik, on pikal loometeel truuks jäänud just maalimeediumile. Akvarellist ja kalligraaf Malle London kujundas aastakümneid linnakunstnikuna Viljandi üldilmet, teatrikunstnik ja maalija Kersti Rattus on teinud suurte festivalide lavakujundusi ning graafik Mare Hunt illustreerinud raamatuid. Kai Mägedi tunneb huvi maalimise vastu. Mitmekülgne Veera Lauk on rõhutanud natuurist joonistamise naudingut, õppinud konstruktor-modelleerijana on ta loonud omalaadseid nukke ja rõivaid. Meelik Mälksoo on graafiliste tehnikate katsetaja ning Riina Eigi on jaganud end kunsti ja luule vahel.

Näitus on avatud 28. oktoobrini.

Tagasi üles