Viljandi patrullitalituse šeff: purjus ukrainlastele mõjub kainestavalt see, kui teha juttu väljasaatmiskeskusest

Copy
1. augustist on Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht politseimajor Maido Kolk.
1. augustist on Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht politseimajor Maido Kolk. Foto: Jan Randar Raidma

Viljandi uus patrullitalituse juht politseimajor Maido Kolk ei karda, et tal hakkaks Viljandimaal igav. Tartus oli küll iga patrullauto kohta sama palju väljakutseid kui Viljandimaal kõigi autode peale kokku, aga alkohol ja narkoained teevad Viljandis sama palju kurja kui ülikoolilinnas.

Viljandi politseijaoskond sai uue patrullitalituse juhi augustis. Politseimajor Maido Kolk on tartlane ja käib tööle sealt. Tema kodumaja eest Viljandisse Pargi tänavale on täpselt 75 kilomeetrit. Viljandis tööl käimiseks ostis ta isegi elektriauto, sest tal on kodumaja katusel päikesepaneelid. "Arvutasin, et muidu oleks igas kuus kulunud kütuse peale 350 eurot. Nüüd sõidan oluliselt odavamalt ja sageli üldse tasuta."

Kolk on politseis töötanud, õigemini Eesti rahvast teeninud 1999. aastast. Tartu poisile, kes oleks võinud valida väga erinevate valdkondade ja erialade vahel, sai määravaks ajateenistuses oldud aeg. Ta teenis aega sellises üksuses nagu sisekaitse operatiivrügement (SOR), mis läks Eesti ajalukku kaunikesti kirju mineviku ja juhtidega. "Eks see oli ajastule omane," lausub ta nüüd muiates.

Tagasi üles