Centrum saab kolmnurkse kuue

Copy
Centrum saab senisest tooni võrra tumedam.
Centrum saab senisest tooni võrra tumedam. Foto: Elmo Riig

Viljandi Centrumi keskus võtab augusti lõpus ette arenduskuuri järjekordse sammu: hoone hõbedane fassaad vahetatakse tumeda komposiitmaterjali vastu ning uuendatakse väljaspool maja paiknevaid reklaamkaste.

Nagu rääkis Centrumi arendusjuht Riho Maisa, on keskuse välimust omajagu muudetud pärast seda, kui 1998. aasta detsembris avati hoone esimene ehitusjärk. Uuematest arengutest mainis ta mõne aasta tagust aatriumi uuenduskuuri, mille käigus vahetati välja ka trepid.

"Omal ajal, kui ta tehti, oli ta väga moodne," nentis Maisa ning rääkis, et aastaid arutati, milline peaks olema Centrumi uus välimus. Otsingute märksõnad olid tema sõnul "nüüdisaegne" ja "väljapeetud", kuid seejuures oli tingimuseks, et juures oleks enda eripärane nüanss. Kaaluti erinevaid tehnoloogilisi lahendusi, näiteks fassaadi katmist plaatidega, ning lõpuks jõuti otsusele, et hoone põhilahendus, kuju ja värvitoonid jäävad samaks. Lahenduse tuumaks on Maisa sõnul tumehall kolmnurkne komposiitmaterjal. "Kolmnurklahendus eelkõige seetõttu, et fassaadiplaat mängib valgusega: hoone on eri nurkade alt ja päeva eri aegadel eri tooni."

Tagasi üles