Hansa Candle‘is käib lammutamine

Copy
Töökoja lammutamisel leiti ruumidest ka metallriiuleid.
Töökoja lammutamisel leiti ruumidest ka metallriiuleid. Foto: Elmo Riig

23. augustil algasid Viljandis aktsiaseltsi Hansa Candle Vabriku tänava poolses osas töökoja lammutustööd. Ettevõtte juhi Harri Juhani Aaltoneni sõnul on tulevikus plaanis vabrik täielikult ümber ehitada ning lammutada veelgi abihooneid.

Nagu Aaltonen ütles, paiknesid lammutatavas hoones töökojaruumid, kuid halva seisukorra tõttu ei kasutatud seda juba aastaid. "Üks sein oli juba täiesti katki," nentis ta ning lisas, et tegevus hoones oleks kujutanud juba töötajatele ohtu.


Aaltonen nentis, et kui hoone saab lammutatud, jääb järele tühi plats ning see oli ka üks eesmärk, et kauba pealelaadimiseks saaksid veoautod lihtsamini laohoonele ligi ja seejärel mugavamalt ümber keerata. Ladu ja pakendamise ruumid asuvad kompleksi selles osas, kuhu pääsebki vaid sõites lähedalt mööda lammutatavast töökojast ja piiretest.


Hansa Candle'is on lammutamist vajavaid hooneid veelgi.
Hansa Candle'is on lammutamist vajavaid hooneid veelgi. Foto: Elmo Riig

Tulevikuplaanides on ettevõtte juhil pakkimise automatiseerimine, et jõuda konkurentidest efektiivsuses ette. Selleks aga oleks vaja ehitada konveier ning selle ümbrusesse tootmishoone Vabriku tänava poolsesse tiiba. "Samas kui need plaanid ellu saavad viidud, jääb Hansa Candle‘is 16 inimesest tööst ilma."


Suurt juurdeehitist Aaltoneni sõnul lähiajal siiski plaanis ei ole, sest praegu renoveeritakse Viiratsi külje all Mäeltküla tööstuspargis vana viljahoidlat korralikuks laoks ja kõik ressursid on sinna suunatud. "Sellel aastal me kindlasti ei tee. Aga tulevikus võtame veel ruume maha," lausus ta.


Vahe töökoja ning piirde vähel osutus ahtaks.
Vahe töökoja ning piirde vähel osutus ahtaks. Foto: Elmo Riig
Tagasi üles