Endine abilinnapea toob sisepõgenikest Ukraina noori Viljandisse traumalaagrisse (2)

Copy
Ternopilist saabunud noortele korraldatakse augusti lõpus traumalaager. Selle eesmärk on pakkuda okupeeritud või ohtlikelt aladelt pärit sõjatraumaga teismelistele traumateraapiat ja lõõgastust.
Ternopilist saabunud noortele korraldatakse augusti lõpus traumalaager. Selle eesmärk on pakkuda okupeeritud või ohtlikelt aladelt pärit sõjatraumaga teismelistele traumateraapiat ja lõõgastust. Foto: Elmo Riig

Mittetulundusühing Headuse Taru korraldab Viljandis nädalase traumalaagri Ukraina Ternopili sisepõgenikest teismelistele. Viljandi sõpruslinna Ternopili senise toetamisega projekti eestvedaja, endine abilinnapea Janika Gedvil rahul ei ole.

Nagu tänavu 9. mail loodud mittetulundusühingu üks asutajatest Janika Gedvil ütles, on üks selle ühingu eesmärke Viljandi sõpruslinnadega tegelemine ning praegu on arusaadavatel põhjustel tähelepanu eelkõige Ukraina sõpruslinnal Ternopilil.

"Meie esimene linnuke oli müügilett kodukohvikute päeval Paalalinnas, eelmisel nädal käisin oma kulude ja kirjadega Viljandit Ternopilis esindamas, aga mis kõige tähtsam: augusti lõpus ja septembri alguses on meil projekt Ukraina sisepõgenikest Ternopili jõudnud lastele Viljandis," rääkis Gedvil.

Tagasi üles