Vilniusest Tallinna joostes. Rūdolfs Birnbaumsiga liitus ka viljandlasi

Copy
Läti jooksja Rūdolfs Birnbaums (vasakul) alustas 16. augustil Vilniuse Gediminase lossitornist 678 kilomeetri pikkust jooksu läbi kolme Balti riigi, et tähistada sellega 35 aasta möödumist Balti ketist. Neljapäeva hommikul liitusid temaga Viljandis kaks kohalikku Riho Jürisoo ja Maris Leiaru.
Läti jooksja Rūdolfs Birnbaums (vasakul) alustas 16. augustil Vilniuse Gediminase lossitornist 678 kilomeetri pikkust jooksu läbi kolme Balti riigi, et tähistada sellega 35 aasta möödumist Balti ketist. Neljapäeva hommikul liitusid temaga Viljandis kaks kohalikku Riho Jürisoo ja Maris Leiaru. Foto: Elmo Riig

Läti jooksja Rūdolfs Birnbaums alustas läinud reedel Leedu pealinnast Vilniusest Gediminase lossitornist 678-kilomeetrist jooksu läbi kolme Balti riigi, et tähistada sellega 35 aasta möödumist Balti ketist. Kolmapäeva õhtul ületas ta Eesti piiri ja võttis Balti keti monumendi juurest suuna Loodi poole. Neljapäeva hommikul jõudis ta Viljandi piirimaile, kus oli temaga jooksusammul liitunud kaks kohalikku ergutajat.

"Suurepäraselt," vastas lätlane Rūdolfs Birnbaums naerulsui pärimisele, kuidas jalad vastu on pidanud. Seejuures oli seljataga juba vähemasti 400 kilomeetrit.

Kaasa oli tal pakitud neli paari jooksutosse. "Iga päev vahetan neid," teatas ta lõbusalt ning rääkis, et kui üldjuhul tasub jooksutoss valida number suurem, siis sellise maa läbimiseks on tema omad lausa 3,5 numbrit suuremad. Et mõni varbaküüs ka alles jääks. "Väga hea on joosta!"

Tagasi üles