VIDEO JA GALERII Viljandis näitasid end Baltikumi legendaarsed iludused

Copy

Kolmapäeva õhtul vuras Viljandisse legendaarsete sõidukite kolonn: Ford, Talbot, Cadillac, Bentley, Chrysler Royal, Triumph Spitfire 4, Moskvitš, Volga, Lada ... Ei puudunud ka uunikumbussid ja -kiirabiauto. Eesti, Läti ja Leedu vanatehnikaühingu Balti keti 35. aastapäeva puhusele sõidule olid iludused välja valitud selle järgi, millistega liigeldi Molotovi-Ribbentropi pakti sõlmimise ajal 1939. aastal ning 1980-ndate lõpus ja 1990-ndate alguses, mil Balti riikides tärkas taasiseseisvumisliikumine ja kolm pisikest riiki said uuesti okupantidest vabaks.

Vanasõidukid läbivad nelja päevaga Balti keti ajaloolise teekonna. Sõit algas 20. augustil näitusega Tallinnas. 21. augustil liikusid osalejad Tallinnast Rapla ja Türi kaudu Viljandisse, kus näitasid end Tallinna tänaval ja Vabaduse platsil.  22. augustil viib teekond Karksi-Nuia ja Valmiera kaudu Riiga, 23. augustil sõidetakse marsruudil Riia–Bauska–Pasvalys–Panevežys ning 24. augustil Panevežysest Vilniusse, kus on ettevõtmise pidulik lõpetamine.

Balti kett oli 23. augustil 1989 Eestis, Lätis ja Leedus korraldatud ühine poliitiline massimeeleavaldus, mille eesmärk oli demonstreerida maailmale Baltimaade iseseisvustahet.

Tagasi üles