Südamenädal tuleb tervisepäevadega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamenädala traditsioonile pandi Eestis alus 1993. aastal ja tänavu tähistatakse seda mitmesuguste ettevõtmistega juba kahekümnendat korda.
Südamenädala traditsioonile pandi Eestis alus 1993. aastal ja tänavu tähistatakse seda mitmesuguste ettevõtmistega juba kahekümnendat korda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel
ilmus 12. aprilli «Sakalas»


Pühapäeval algab südamenädal, mis õhutab pöörama rohkem tähelepanu oma elustiilile ja julgustab tegema tervisele kasulikke otsuseid.

Viljandimaal on 15.—22. aprillini kavas mitmesuguseid tervise heaks mõeldud üritusi. Need saavad alguse homme Saarepeedi rahvamajas, kus Viljandi ja Põhja-Viljandimaa tervisetoetajad korraldavad tervisepäeva «Südame rütmis».

Põhiline tähelepanu on kogu nädala jooksul pühendatud liikumisele.

Terviseedendajad koputavad südamele, et infarkti või insulti haigestumise riski on võimalik vähendada, valides toidulauale vähem rasvast ja soolast, võimaldades endale aktiivset puhkust ja rohkem liikumist ning loobudes suitsetamisest ja alkoholiga liialdamisest.

Homme kell 11 Saarepeedil algava tervisepäeva kavas on toitumisspetsialisti loeng südame tervist toetavast toitumisest, lustakad võistlused ja mängud kogu perele, jooga, aeroobika ja seltskonnatants.

Perearst Ülle Gurjevi abiga on soovijatel võimalik lasta mõõta monitoriga oma keha üldist rasvasisaldust, organitevahelise rasva taset, lihasmassi protsenti ja baasainevahetust.  

Tervisepäeva külalised on riigikogu liige Helmen Kütt ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Kogu perele mõeldud tervisepäeva tegevuste vahel pakutakse kosutavat terviseampsu.

Järgmisel pühapäeval on südamenädala lõpetuseks kavas üle-eestiline liikumispäev «Sinu sammud loevad». Kõndimispäeval korraldavad Lõuna-Viljandimaa tervisetoetajad ühtlasi tervisepäeva Mõisakülas. 22. aprillil kell 11 algava Lõuna-Viljandimaa tervisepäeva kavas on peale sammumise eri tegevused nii noorematele kui vanematele huvilistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles