Balti keti 35. aastapäev toob Viljandisse vanasõidukite kolonni ja pakub võimalust ühiselt joosta

Copy
21. augusti õhtul tähistatakse Viljandis Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise aastapäeva suurejoonelise vanatehnika näitusega Vabaduse platsil ja selle ümbruses.
21. augusti õhtul tähistatakse Viljandis Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise aastapäeva suurejoonelise vanatehnika näitusega Vabaduse platsil ja selle ümbruses. Foto: Silver Tõnisson

Balti keti 35. aastapäeva puhul läbivad Eesti, Läti ja Leedu vanasõidukid nelja päeva jooksul tolle keti teekonna. Viljandi maakonda jõuab ligi 300 masinast moodustuv kolonn kolmapäeval ja sama päeva õhtul saab neid siin uudistada. Lisaks mootori jõul liikujatele kutsutakse ajaloolist teekonda ühiselt läbima ka jooksusõpru.

23. augustil möödub 35 aastat päevast, mil enam kui miljon Balti riikide elanikku ühendasid käed, et juhtida tähelepanu nende riikide vabaduspüüdlustele. "Eesti, Läti ja Leedu vanatehnikahuvilised tähistavad seda märgilist ja ainulaadset sündmust juba teist korda Balti keti trassil ühise sõiduga, mille eesmärk on ühtlasi ühendada meie rahvaid ning tutvustada nii Balti keti ajal kui ka selle ettevõtmise ajendiks olnud Molotovi-Ribbentropi pakti sõlmimise ajal kasutusel olnud auto- ja mototehnikat," ütles sõidu korraldaja Veiko Praks.

Kolmest riigist on sõidule registreerunud ligemale 300 autot, mootorratast ja bussi.

Tagasi üles