Liit kutsub suurte perede esindajad Olustverre

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmise nädala laupäeval kogunevad Eesti lasterikaste perede esindajad Olustverre, kus nad saavad muu hulgas kuulda uudiseid suurtele peredele mõeldud kodutoetuse taotlemisest ning Euroopa Liidu toiduabi programmist.

Eesti lasterikaste perede liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on tegemist mittetulundusühingu aastakoosoleku ehk liidupäevaga, mida seni on korraldatud enamasti Tallinnas ja Pärnus.

«Nüüd tõime selle Viljandimaale, teadvustamaks, et liidu kontor asub Viljandis,» selgitas ta. «Pealegi on Olustvere väga kaunis koht ning hea on seda kanti ka teistele tutvustada.»

Kuigi 21. aprillil kell 11 algav üritus on mõeldud peamiselt liidu liikmetele, on sealseid tasuta ettekandeid oodatud kuulama ka teised teemast huvitatud inimesed.
Esimesena astub üles PRIA turukorralduse büroo peaspetsialist Kerttu Keir, kes tutvustab Euroopa Liidu toiduabi programmi.

«Lasterikaste perede liit on selle programmiga seotud juba kolmandat aastat ning meie liikmetele on see abi väga oluline,» kõneles Aage Õunap. Liit ja selle kohalikud organisatsioonid on programmi käigus jaganud puudust kannatavatele peredele suures koguses jahu, mannat, makarone, riisi ja kaerahelbeid.

«Tänavu jõuab toiduabi Eestisse mais või juunis,» lausus Õunap.

Teise esinejana teeb ettekande KredExi energiaauditi ja kodutoetuste haldur Kersti Saar, kes kõneleb lasterikaste perede kodutoetuse taotlusvoorust, kuhu hakatakse taotlusi vastu võtma 16. aprillist.

Kodutoetus peaks vähendama sotsiaalset tõrjutust ning aitama luua lasterikastele peredele tänapäevaseid elamistingimusi. Aage Õunapi sõnul on tähtis, et inimesed taotluse esitamise aega maha ei magaks ning vooru tingimustega hästi kursis oleksid.
Päeva teine pool keskendub Eesti lasterikaste perede liidu eelmise aasta kokkuvõttele ning käesoleva aasta tegemiste tutvustamisele.

12. mail tuleb Tallinna loomaaias suurperepäev ning 6. maini kestab võistlus «Aasta suurpere». Suvel korraldatakse Tartus rahvusvaheline konverents «Lasterikkus — kas tõeline rikkus?» ning plaanis on teisigi üritusi.

Päev lõpeb ringkäiguga Olustvere mõisa kompleksis ja kodades.

Aage Õunapi hinnangul tuleb liidupäevale umbes 120 inimest kogu Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles