Noorukid teevad endale Marketplace’is pettusega taskuraha

Copy
Noorukid postitavad Marketplace'i müüki asju, mida neil tegelikult ei ole. Kui raha laekunud, blokeerivad nad ostja ja löövad raha laiaks. 
Noorukid postitavad Marketplace'i müüki asju, mida neil tegelikult ei ole. Kui raha laekunud, blokeerivad nad ostja ja löövad raha laiaks. Foto: Marko Saarm

Pettused ei ole ostu-müügikeskkondadest kuhugi kadunud, aja jooksul on muutunud vaid skeemid. Viimasel ajal on noorukid leidnud, et Facebook Marketplace'i saab taskuraha teenimiseks ära kasutada.

Veebipolitseinik Elerin Tetsmann tuletas möödunud nädalal oma Facebooki kontol meelde, et Facebook Marketplace’i ostud tasub teha käest kätte, sest noored on hakanud seda veebiturgu ära kasutama, et inimestelt raha välja petta.

"Tehakse libakonto ning postitatakse Marketplace‘is erinevaid müügikuulutusi masinavidinatest, kõrvaklappidest, telefonidest ja mängukonsoolidest. Seda kaupa neil aga olemas ei ole ja peale ülekannet blokeeritakse suhtlus ning lüüakse raha laiaks," kirjeldas ta ning lisas: "Arvestagem, et Eesti pangad ei nõua ülekannete tegemisel konto omaniku pärisnime kasutamist. Seega mõeldakse välja suvalisi nimesid või kasutatakse mõne tuttava oma."

Tagasi üles