Reformipartei uuris Viljandi kultuurielu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi
Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi Foto: Peeter Langovits/Postimees

Riigikogu suurima, Reformierakonna fraktsiooni liikmed tegid neljapäeval ja reedel Viljandis ringkäigu, et veenduda siinsete kultuuriasutuste investeeringuvajadustes.

Fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi, miks otsustasite kevadise väljasõidu korraldada just Viljandisse?

Maakonnavisiitide tegemine on meie fraktsioonil juba vana traditsioon, oleme seda ikka korra kvartalis teinud. Aga Viljandisse tulime eeskätt sellepärast, et siit valitud saadikud pakkusid väga aktiivselt oma kodulinna välja. Pealegi on kõigile teada, et siin tegutseb mitu tähtsat kultuuriasutust, mille arengu ja murekohtadega tasub kursis olla.

Käisime Ugalas, kultuuriakadeemias, pärimusmuusika keskuses ja spordihoones. Igal pool oli üht-teist kõrva taha panna.

Millised teemad kõige olulisematena kõlama jäid?

Vaatasime neljapäeva õhtul Ugala väikeses saalis etendust «Duetid» ja veendusime, et sisulise tööga on siin lood väga hästi. Viljandis on tõesti kõrgel tasemel teater. Kui aga rääkida teatri hoonest, siis pole midagi kiita — selle tänapäevaseks tegemine nõuab vaieldamatult lisaraha.

Mis puudutab kultuuriakadeemiat, siis pean tunnistama, et mina polnud selle kooli õppeprogrammide ja siseeluga varem kuigi hästi kursis. See, mis meile vastu vaatas, oli igal juhul muljetavaldav ning veenis, et akadeemia laienemisel endisesse Vilma tootmiskompleksi on reaalne vajadus. Et kool saaks endale normaalse ruumiprogrammi, on puudu umbes kaks miljonit eurot.

Kas võite nüüd ka midagi konkreetset lubada?

On selge, et riigikogulased ise Viljandisse kultuurielu korraldama ei tule. Küll aga on investeeringute üle otsustamine suuresti nende käes. Meil on nüüd kohapealne pilt silmade ees ja kui otsustamise hetk kätte jõuab, võib sellest palju kasu olla. Kui oled midagi oma silmaga näinud, on lihtsam otsust teha.

Kultuuriakadeemias nähtu on väga oluline ka selleks, et kõrgkoole omavahel võrrelda. Siit saadud taustateadmised on kasulikud, kui jutuks tuleb näiteks kunstiakadeemia uue hoone ehitamine või sisekaitseakadeemia võimalik kolimine. Puudu on umbes kaks miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles