Henry Puusepp murdis tippliigasse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaalt pärit Henry Puusepp ja tema partner Karin Lillemaa said Berliinis peetud maailma karikavõistluste etapil Ladina-Ameerika tantsudes kolmanda koha.
Viljandimaalt pärit Henry Puusepp ja tema partner Karin Lillemaa said Berliinis peetud maailma karikavõistluste etapil Ladina-Ameerika tantsudes kolmanda koha. Foto: Erakogu

Viljandis sirgunud võistlustantsija Henry Puusepp ja tema partner Karin Lillemaa teenisid Berliinis peetud maailma karikavõistluste etapil Ladina-Ameerika tantsudes kolmanda koha.

Eelmise aasta novembrist koos tantsivale paarile oli see lühikese koostöö vältel teine maailma karikavõistluste etapp. Kolm nädalat varem Leedus peetud turniiril pidid eestlased rahulduma 15. kohaga.

Tallinnas Moskvast pärit treeneri Anton Baršai juhendamisel treeniv paar näitas Berliinis suurepärast tantsu. Finaalis paigutas žürii eestlastest ettepoole vaid Taanit esindava paari Umberto Gaudino ja Louise Heise ning Venemaa esindajad Igor Makarovi ja Anna Baklanova.

Viljandimaalt Viiratsi vallast pärit ning siinsest tantsuklubist Linavästrik võrsunud Henry Puusepp võttis saavutatu kokku napisõnaliselt. «Läks täitsa hästi,» lausus ta, jättes mainimata, et kohal viibisid maailma absoluutsed tipud ning ainsa Eesti paarina põrandal olnutel tuli võistelda 78 konkurendiga. «Suutsime edestada väga tugevate tantsuriikide nimekaid paare ning see valmistab head meelt,» lisas noormees.

Eeldatavasti on Henry Puusepa ja Karin Lillemaa oskusi võimalik näha maailma tugevas konkurentsis juba kahe nädala pärast Tallinnas. Siis peetakse seal traditsiooniline turniir «Old Thomas Trophy», kus jagatakse samuti maailma reitingu punkte.

19-aastast Henry Puuseppa julgustas Berliini edukas võistlus seadma endale ambitsioonika sihi jõuda maailma reitingutabelis 50 parema paari sekka. Noormehe sõnul on selleks tarvis osaleda vähemalt kuuel maailma karikavõistluste etapil. Et Saksamaal peetu oli paaril alles teine, hoiab ta praegu kohta teise saja alguses.

Viljandis Helle Paldra juures võistlustantsuga alustanud Henry Puusepp siirdus 2007. aastal koos õde Laura Puusepaga treenima pealinna.

Noormehe jutu järgi on tema pärast gümnaasiumi lõpetamist keskendunud täielikult sellele alale, õde aga pühendub praegu kooli lõpetamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles