JUHTKIRI Laager laagris kinni. Tore!

Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Eelmisel nädalal lõppes Viljandi kutseõppekeskuses Vana-Võidus Hüppelaua-nimeline laager või suvekool, kuidas soovite. Viie päeva jooksul said meeskondadeks jaotunud noored ülesandeks välja mõelda mõni toode, jagada omavahel ülesanded ära ning ehitada toote prototüüp valmis.

Olgu pealegi rakenduse disain või prototüüp veidi kohmakas, tähtis on protsess. Neljapäeva pärastlõunal, kui Sakala asja uudistamas käis, oli maja täis keskendunud ning lõbusasti omavahel jutlevaid noori, kes kõik nägid oma tootele viimase lihvi andmisega vaeva. Kokku oli neid tulnud üle Eesti ning tegelikult üle Euroopa – eestlased on ju mitmel pool Euroopas kanda kinnitanud – enam kui 60.

Vana-Võidust mõne kilomeetri kaugusel Viljandis oli juhuse tahtel samal ajal teine noortelaager. See polnud aga ettevõtluse, majanduse, tehnoloogia ning iduettevõtte loomise vaimust kantud. Kultuuriakadeemias oli Eesti Muusikafondi suvekool ning igal selles osalejal valmis mentorite abiga heliteos, mis siis laagri lõpus ka ette sai kantud. Ühest küljest sisult täiesti erinevad, teisalt äravahetamiseni sarnased ettevõtmised: mõtteis mõlkuvaist ideedest on vaja vormida vettpidav plaan ning siis jõuda seda silmas pidades ühe nädalaga valmis tooteni.

Tagasi üles