Rubiini platsi ümberkujundajad saavad ajapikendust

Copy
Mittetulundusühingu Linnaelu eestvedajad tahavad Rubiini platsil pakkuda lilleilu ning täiskasvanutele istumis- ja lastele mängimisvõimalusi.
Mittetulundusühingu Linnaelu eestvedajad tahavad Rubiini platsil pakkuda lilleilu ning täiskasvanutele istumis- ja lastele mängimisvõimalusi. Foto: Marko Saarm

"Siin on juba nii palju mesilasi, et pidin eile kaks tükki porilombist välja päästma," sõnas mittetulundusühingu Linnaelu eestvedaja Kristina Libe Viljandis kesk Rubiini platsi seistes. Hiljuti ilmusid seal asfaldile lillekastid ning edasine plaan on ajaga võidu joostes rajada lava, pingid ja varjualused kiigega.

1. juunil korraldati Rubiini platsi arenguvõimaluste üle avalik arutelu. Seal jõuti järeldusee, et platsi kasutamisega ei saa üldse rahul olla. Näiteks pargivad seal autod, kuigi kehtib sissesõidukeeld, seal pole seni olnud istumisvõimalust, lisaks tuntakse vajadust kultuuriürituste järele, mis platsi elama lööks. Nende ideede valguses nähti, et endise Rubiini kino asemele tuleks luua kogukonna noortele ja vanadele sobiv kokkusaamise paik.

8. juulil andis Viljandi raad Rubiini platsi üheks kuuks Linnaelu kasutusse. Eeltööd platsi linlastele sõbralikumaks muutmiseks tegid eestvedajad rohkem kui aasta tagasi. Aktiivsed noored kirjutasid projekti koos Viljandi Avatud Noortetoaga ning maastikuarhitektuuri tudengitele otsustati anda võimalus koostada platsi eksiislahendusi. Avalikkusega jagati nelja tööd. Viljandi linnakunstnik Kristi Kangilaski sõnas, et igaühel neljast väljapakutud õpilastööst olid oma tugevused. Kokkupandud väljapaistvamatest lahendustest sündiski lõplik projekt.

Tagasi üles