JUHTKIRI Üks sügelev mure

Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Eks Uueveski basseinide ja ka Viljandi järve vee kõikuv kvaliteet ole viljandlastele hästi teada. Jutte sellest, et mõni inimene on kattunud sügeleva lööbega, mille taandumiseks on kulunud omajagu aega, oleme lugenud sotsiaalmeediast igal aastal. Seejuures mõni inimene ujub pikalt ja temaga ei juhtu midagi, teine aga läheb kohe kärna.

Et Uueveski basseinid saavad oma vee võrdlemisi pikast ojast, kuhu võib joosta nii eramajapidamiste kui ka põllumajanduse produkte, käibki vee väga hea kvaliteedi tagamine linnal üle jõu ning omal riisikol ujumine on ainus lahendus, mis jätab basseinid alles ning seejuures ei sea linnale kohustust vastutada vastutamatu eest. Iseasi, et need sildid võiksid olla väljas suuremalt ja info kättesaadav veidi laiemalt. Samas eks ole inimese enda asi veenduda, kas ta ujub ametlikus ujumiskohas. Kuigi üks Uueveski basseinidest on kenasti korda tehtud ning seal on muu hulgas hüppetorn, ametlike ujumiskohtade nimekirjas seda ju pole.

Uueveski basseinide piirkond vajab terviklikku lähenemist. Prioriteediks võiks seejuures olla esimese, muda, taimi ja muud kahtlast kraami täis basseini puhastamine ning sama moodi kordategemine, nagu tehti teine, kaasava eelarve raha eest uue kuue saanud bassein. Küllap aitaks see ka sellesama teise, ujumiseks mõeldud basseini vett veidi parandada. Kolmas bassein, kus praegu osaliselt juba rohi kasvab, võib jääda hilisemaks – seal ei uju nagunii keegi. Järgmised paar aastat on linna vastus kõige kosmeetilise ja mitte hädavajaliku kohta ette teada: "Raha ei ole ja raha nii pea ei tule." Ehk oleks aga võimalik see perspektiivika tööna nimekirja lisada?

Tagasi üles