GALERII Poolteist tuhat erivajadusega inimest lustis Viljandis koos Ott Leplandiga

Copy
Peol osales mitmelt poolt Eestist üle 100 kollektiivi, külalisartist oli laulja Ott Lepland.

 
Peol osales mitmelt poolt Eestist üle 100 kollektiivi, külalisartist oli laulja Ott Lepland.  Foto: Jan Randar Raidma

Laupäeval kogunes Viljandi lauluväljakul ligi 1500 lauljat ja tantsijat, et pidada maha XV erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu. Kui proovide ajal tuli korduvalt abi otsida vihmakeepidest ja -varjudest, siis pidu näis rahulikult uudistada soovivat ka ilmataat: nii lauldi pärast rongkäiku peotuli põlema ja päike välja.

Peol osales mitmelt poolt Eestist üle 100 kollektiivi, külalisartist oli laulja Ott Lepland.

"Meie laulupeo traditsioon sündis 15 aastat tagasi toonases Kernu hooldekodus elanike soovist koos sõpradega laulda," meenutas peo sünnilugu korraldaja, aktsiaseltsi Hoolekandeteenused juhatuse esimees Liina Lanno. "Lauljate ja tantsijate arv on aastatega kordades kasvanud ja nii ka osalevate kollektiivide ning vanade ja uute sõprade arv. See on pidu, mida oodatakse kogu aasta, sest rõõmu ja sära jagub siin lauljate ja tantsijate ning ka vaatajate silmadesse ja südametesse."

Selleks et pidu oleks ligipääsetav kõikidele inimestele, olid abiks nii viipekeele kui kirjeldustõlgid. Otseülekanne oli eetris Eesti Rahvusringhäälingu veebikanalis Jupiter, kus saab pidu ka viipekeele tõlkega järele vaadata.

Peo ajal laadal pakuti erivajadusega inimeste käsitööd. Müügilettidel leidus palju ilusat ja maitsvat keraamikast, vaipadest ja puutööst jäätise ja vahvliteni.

Tagasi üles