Mulgid jäid taas kord arenduskoja tegevjuhist ilma

Copy
Mulgi arenduskoja tegevjuhi koht Mulgi vallas Kulla leerimajas ootab täitmist.
Mulgi arenduskoja tegevjuhi koht Mulgi vallas Kulla leerimajas ootab täitmist. Foto: Elmo Riig

Mulgimaa arenduskoda otsib veidi rohkem kui kahe aasta jooksul neljandat korda tegevjuhti. Kõik asjaosalised tunnistasid, et seesugune sage vahetus on ühingule koormaks. Praegu veel ametis olev tegevjuht Siim Piirak jõudis kohustusi täita kuus kuud. Tema eelkäijad olid endine Viljandi maavanem Erich Palm, kes kandis tegevjuhi rolli neli kuud, ja Peeter Liedemann, kes oli selles ametis kuu aega vähem kui aasta.

"Endalgi mõru maitse suus, et neid tegevjuhte vahetub nii kiiresti," lausus juhatuse liige, mittetulundusühingu Uue-Kariste Külade Selts eestvedaja Arne Putnik ohates. Ta nentis, et viimastel aastatel on läinud üle kivide ja kändude.

Tegevjuhi kohalt lahkuv Siim Piirak sõnas, et põhjusi lahkumiseks oli mitu. Üks neist oli asjaolu, et ta pole Mulgimaa püsielanik, vaid elab praegu Pärnumaal. Piirak tõdes, et piirkondliku elu edendamise eest peaks hea seisma inimene, kes on kohalik. Tema juured on küll Mulgimaal Suislepas, kuid arenduskotta tööle tuli ta Hiiumaalt, kus ta oli Leader-grupi tegevjuht. Pärast kolimist Pärnumaale oli tal olemas Leaderi toetuste taotlemise kogemus, seetõttu oli ta Sakalaga vestelnute hinnangutel ka suurepärane kandidaat.

Tagasi üles