Lõpetajad valivad koole

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haridusmessil on igal aastal end tutvustanud hulk Eesti koole ja nende pakkumistega on tutvumas käinud palju õpilasi.
Viljandi haridusmessil on igal aastal end tutvustanud hulk Eesti koole ja nende pakkumistega on tutvumas käinud palju õpilasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna keskpäeval algab Viljandi spordihoones 14. haridusmess.

Haridusmessi korraldaja Tiit Kalmet, mille poolest tänavune mess erineb eelmistest?

Seekord on väljas päris hea valik nii kõrg- kui kutsekoole. Uued tulijad on Tallinna ehituskool ja Lääne-Viru rakenduskõrgkool. Kokku tutvustavad õppimisvõimalusi 36 kooli ja haridusasutust. Kohal on ka õpilasvahetust ja välismaal õppimise võimalusi avavad organisatsioonid.

Et mess kestab seekord vaid ühe päeva, oli koolide huvi siia tulla väga suur. Kahel päeval enda esitlemist oli neil keerulisem korraldada ja nii mõnigi on varem seepärast tulemata jäänud.

Korraldajale pole ühe- ja kahepäevasel messil suurt erinevust, kuid noortel oleks kahepäevasel üritusel rohkem aega koolidega tutvust teha ja suhelda.

Milliseks päev kujuneb?

Programm on tihe ja kuue tunni sisse mahub nii tõsiseid kui meelelahutuslikke koolitutvustusi.

Kindlasti pakub üllatusi kell 14 algav Ahhaa teadusteatri esinemine ja Tallinna tehnikaülikool toob kaasa tudengite loodud vormelauto prototüübi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles