Ujumisklubi juht Eesti sportlase finaalipääsust: see on ikka kõva saavutus!

Copy
17-aastane Eneli Jefimova võistleb täna õhtul naiste 100 meetri rinnuliujumises maailma kaheksa parema seas.
17-aastane Eneli Jefimova võistleb täna õhtul naiste 100 meetri rinnuliujumises maailma kaheksa parema seas. Foto: Tairo Lutter

17-aastane Eesti ujuja Eneli Jefimova kirjutas Pariisi olümpiamängudel pühapäeva õhtul ajalugu, pääsedes esimese Eesti naisujujana 100 meetri rinnuliujumises finaali. Täna õhtul selgub, mis on võimsas hoos Jefimoval veel varuks, aga üks mis kindel: 17-aastane on võrdsena maailma kaheksa tipu seas. Nagu meie maakonna ujumisklubi Karksi Sport eestvedaja Jaak Israel ütleb, on see kõva saavutus.

Pühapäevaõhtuses poolfinaalis olid Eesti spordifännide pilgud Eneli Jefimoval, kes pääses 100 meetri rinnulidistantsil kaheksanda ehk viimasena finaali sajandiku võrra parema tulemusega kui hommikuses eelringis – 1.06,23. Oma vahetuses oli ta viies. Poolfinaalide parim oli Lõuna-Aafrika Vabariigi esindaja ja Tōkyō hõbemedalist Tatjana Smith 1.05,00-ga.

Ujumisklubi Karksi Sport eestvedaja Jaak Israeli sõnul on 17-aastase ujuja Eneli Jefimova pääs Pariisi olümpiamängudel juba omaette võimas saavutus.
Ujumisklubi Karksi Sport eestvedaja Jaak Israeli sõnul on 17-aastase ujuja Eneli Jefimova pääs Pariisi olümpiamängudel juba omaette võimas saavutus. Foto: Elmo Riig
Tagasi üles