Tulised Mehhiko mehed täitsid lauluväljaku ladinaameerikaliku energiaga ja tegid ühtlasi laupäevase publikurekordi

Ladina-Ameerika stiili cumbia saadikud Mehhikost ehk Kumbia Boruka kostitas laupäeva õhtul Viljandi lauluväljakul publikut kirka ja elurõõmsa seguga muusikast, tantsust ja kultuurist. Nende erakordse energiaga kontsert oli ka Viljandi pärimusmuusikafestivali laupäeva kõige publikurohkeim. 

Kumbia Boruka vürtsitas oma nakatavalt rõõmsat muusikat reggae, dub’i, afro-, roki ja psühhedeelia mõjudega ning lisas neile mõjusa rütmi ning võimsa puhkpillisektsiooni. Kolm albumit avaldanud ja enam kui 400 kontserti üle ilma andnud Kumbia Boruka mõjus eksootilise ja samas kodusena ning demonstreeris, kuidas saab energiat ja hetke koos särisema panna. Publik hüppas ja tantsis kaasa ning nagu kohalolnud hiljem veendusid, on lauluväljak kontserdipaigana küll suurepärane paik, kuid selle esisel betoonil märkamatult pooleteise tunni pikkuseks veniv hüplemine võib hiljem alajäsemetes tunda anda.

Bändi liikmed on omavahel väga head sõbrad ja muusikategemise kirg on neil ühine. Seda kõike tunnetab ka publik. Mõnus positiivne energia levib sujuvalt rahva sekka edasi. Bänd ei karda eksperimenteerida erinevate helide ja instrumentidega. Kumbia Boruka laulud ammutavad inspiratsiooni igapäevaelust, reisimisest, armastusest ja sotsiaalsetest teemadest.

Tagasi üles