Folkijatele bitte ja baite ei jagu. Viljandis on nutiseadmete kasutajaid lihtsalt liiga palju (2)

Rahvarohketel folgikontsertidel on palju neid, kes esinejaid nutiseadmega filmivad ja salvestist siis ühismeedias jagavad. Viljandis muutus neljapäeva õhtul videote ja piltide jagamine enam-vähem võimatuks, sest andmeside oli peaaegu olematu.
Rahvarohketel folgikontsertidel on palju neid, kes esinejaid nutiseadmega filmivad ja salvestist siis ühismeedias jagavad. Viljandis muutus neljapäeva õhtul videote ja piltide jagamine enam-vähem võimatuks, sest andmeside oli peaaegu olematu. Foto: Marko Saarm

Kui tuhanded inimesed olid neljapäeva õhtul Viljandi folgifestivali alale jõudnud, avastasid nad, et telefonide andmeside kiirus on muutunud peaaegu olematuks. Teenusepakkujad nendivad, et mure põhjuseks on klientide suur hulk festivalil ning lossimägede puud ja pinnavormid. Olukorda kapitaalselt parandada pole võimalik.

Telia võrgujuht Mihkel Kõiv leidis, et ettevõttel näib Viljandi folgipeoga palju ühist olevat, sest seda väisab väga suur hulk tema kliente. Telia on ka festivali suur koostööpartner ning ettevõtte telekanalilt Inspira näeb otsepildina kontserte laululavalt.

"Andmeside sujuvat toimimist mõjutab kasutajate hulk ja nende andmemahtude nõudlus," selgitas Kõiv ja lisas, et suurtel üritustel on osalejatel soov värskeid muljeid oma lähedastega piltide ja videotena jagada.

Tagasi üles