Festivali esimene päev tõi publikurekordi

Copy
Folgifestivali esimene päev tõi kohale 9000 inimest, mis on korraldajate kinnitusel kõigi aegade neljapäevane rekord.
Folgifestivali esimene päev tõi kohale 9000 inimest, mis on korraldajate kinnitusel kõigi aegade neljapäevane rekord. Foto: Marko Saarm

Tänavuse festivali pealavaks saanud Viljandi laululava avakontsert neljapäeva õhtul tõukas troonilt senise publikurekordi. Aastatetagune Trad.Attack!-i Teise Kirsimäe kontserdi kuulajate arv 7000 sai eile Puuluubi austajatel ületatud. Ühtlasi kogunes terve neljapäeva jooksul festivalile 9000 inimest, mis on korraldajate kinnitusel kõigi aegade neljapäevane rekord.

XXXI Viljandi pärimusmuusika festival algas neljapäeva pärastlõunal rongkäigu ja avatseremooniaga. Festivali tervitas avamise puhul kultuuriminister Heidy Purga, kes tänas kõiki, kes on aidanud kaasa Viljandi pärimusmuusika festivali korraldamisele ja elluviimisele.

Viljandi linnapea Johan-Kristjan Konovalov lausus sümboolset linna võtit festivali korraldajatele üle andes, et Viljandi pärimusmuusika festival on tema elus sama kindlal kohal kui jõulud või jaanipäev, ning avaldas tunnustust, et korraldajad on alati otsinud uusi viise, kuidas festivali veel paremaks teha ja külastajale mõnusamaks muuta. 

Tagasi üles