Folgi kõrval püüavad publikut teisedki kontserdid ja peod

Copy
Viljandi pärimusmuusika festivali publikust võib oma osa saada ka mõni samal ajal korraldatav ettevõtmine. Pilt on tehtud üle-eelmisel folgil Lõuna-Koreast tulnud esineja Ak Dan Gwang Chili kontserdil.
Viljandi pärimusmuusika festivali publikust võib oma osa saada ka mõni samal ajal korraldatav ettevõtmine. Pilt on tehtud üle-eelmisel folgil Lõuna-Koreast tulnud esineja Ak Dan Gwang Chili kontserdil. Foto: Elmo Riig

Pärimusmuusika festival tõmbab magnetina linna külalisi ning sel ajal korraldatakse Viljandis teisigi meelelahutusüritusi, et saada endale folgi ajal Viljandis liikuvaid inimesi ja koos nendega raha.

Koidu seltsimajas esineb reede õhtul ansambel Vennaskond koos Karksi-Nuia muusikakoolist pärit bändiga Lõõtsanøøbid ning kraut- ja post-rokki, surfi, punki ning džässi miksiva bändiga Surin. Laupäeva õhtul on samas Jääääre kontsert. 

Rene Raotma on mõlema kontserdi korraldaja ja tõdes, et folgi aeg sai nendeks valitudki seetõttu, et Viljandis siis inimesi koos kaks korda rohkem, kui siin on elanikke. "Samasugune efekt on ka teistel festivalidel. Näiteks Tallinn Music Week tõmbab samuti ja samal ajal toimub Tallinnas palju muusikasündmusi, mis pole selle festivali kavas. Rahvast tuleb festivali ajal linna rohkem, kui festivalile mahub," ütles Raotma korraldusagentuurist Ulmelung.

Tagasi üles