Kuhu parkida folgil oma neljarattaline sõber?

Copy
Eelmine aasta näitas, kui keeruline on Lossi tänaval liikuda. Sel aastal tuleb sinna toidutänav. 
Eelmine aasta näitas, kui keeruline on Lossi tänaval liikuda. Sel aastal tuleb sinna toidutänav. Foto: Elmo Riig

Sel aastal on Viljandi pärimusmuusika festivali liikluskorralduses erakordne see, et kolmapäeval suleti autodele Lossi tänav lossimägedest muuseumini, sest sinna tuleb festivali toidutänav, kuhu iga kodanik saab ilma piletita söögielamusi nautima minna. Lisaks suleti teisipäeval neli suuremat parkimisala, sest need on nagu igal aastalgi broneeritud festivali korraldajatele, muusikutele või toitlustajatele.

Varasemate festivalide ajal on Lossi tänaval kitsusest hoolimata olnud parkimine lubatud. “Kui kiirabiauto soovis eelmisel aastal autode vahelt läbi saada, siis see oli peaaegu võimatu. Tänavune muudatus on turvalisuse huvides," selgitas pärimusmuusika festivali kommunikatsioonipealik Kristjan Priks.

Viljandi linnapea Johan-Kristja Konovalovi sõnul on Lossi tänava sulgemise mõte väga tervitatav. "Mulle meeldib väga uue söögiala lahendus, et festival tuleb lossimägede piirkonnast veidi vanalinna poole ja katsetatakse midagi uut," rääkis Konovalov. "Järeldusi saab teha muidugi aga alles siis, kui festival on ära olnud."

Tagasi üles