Viljandi endised meerid andsid riigikogus koos valitsusega ametivande

Copy
Aprillis justiitsministri portfelli vastu võtnud ning Viljandi linnapea kohalt lahkunud Madis Timpson andis esmaspäeval riigikogu liikme ametivande. Enda kinnitusel ta vähemalt esialgu linnavolikogu liikmeks hakata ei soovi.
Aprillis justiitsministri portfelli vastu võtnud ning Viljandi linnapea kohalt lahkunud Madis Timpson andis esmaspäeval riigikogu liikme ametivande. Enda kinnitusel ta vähemalt esialgu linnavolikogu liikmeks hakata ei soovi. Foto: Madis Veltman

Eesti uus valitsus andis täna riigikogu ees ametivande ja astus ametisse. Riigikogus võtsid koha sisse kaks Viljandi endist linnapead, Ando Kiviberg Eesti 200-st ja Madis Timpson Reformierakonnast. Viljandi linnapea kohta Timpson enda kinnitusel tagasi ei soovi ning esialgu ei liitu ta ka linnavolikoguga.

Istungil andsid ametivande ka valitsuse liikmeks asunud Pakosta ja Ligi asendusliikmed riigikogus Ando Kiviberg ja Madis Timpson. Riigikogu valimistel 947 häält kogunud Timpson oli Järva- ja Viljandimaa piirkonnas kolmas häältetooja ning riigikokku pääsenud Jürgen Ligi ja Pipi-Liis Siemanni kõrval ainus ringkonna asendusliige.

Kes kuuluvad valitsusse?

Lisaks Kristen Michalile kuuluvad valitsuse koosseisu haridus- ja teadusminister Kristina Kallas, justiits- ja digiminister Liisa Pakosta, kaitseminister Hanno Pevkur, kliimaminister Yoko Alender, kultuuriminister Heidy Purga, majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo, rahandusminister Jürgen Ligi, regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman, siseminister Lauri Läänemets, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, taristuminister Vladimir Svet, terviseminister Riina Sikkut ja välisminister Margus Tsahkna.

Allikas: Sakala

Tagasi üles