ARVUSTUS Palun tulge meie poja sünnipäevale. Üllatus on garanteeritud

Copy
"Õnne soovime sul, armas Daaniel!" Tordiga Margaret Sarv, tema taga Tanel Ingi, Maarja Mõts ja Janek Vadi.
"Õnne soovime sul, armas Daaniel!" Tordiga Margaret Sarv, tema taga Tanel Ingi, Maarja Mõts ja Janek Vadi. Foto: Gabriela Urm

Ugala tänvune suvelavastus pakkus kõneainet juba enne esietendust – et suveetendus, aga teatrihoones sees. Tavatut tähelepanu andis loole ka esietenduse katkemine tehnikarikke tõttu. Lavastaja Ringo Ramuli jaoks oli see tänavu juba teine ebaõnnega märgistatud lavastus. Kevadel Tartu Uues Teatris ilmavalgust nägema pidanud "Ants, Ants, Ants" jäi ju sootuks ära, kui päevavalgele tulid tumedad seigad selle loomiseks ainest andnud treeneri elust.

Ugala lavatehnika sai korda ja Dante "Jumaliku komöödia" ainetel valminud lavastus "Me peale ülalt jälle paistsid tähed" jõudis täies pikkuses publiku ette 3. juulil.

Tõenäoliselt pole suurem osa publikust, kes lavastust vaatama läheb, Dante 1321. aastal kirjutatud ja sel sajandil eesti keelde tõlgitud teost lugenud. Aga ega see vaatamist sega, sest sajandite tagant meieni vastu pidanud "Jumalik komöödia" annab dramaturgile ainest ning Dante Alighieri poeemist kuulevad vaatajad vaid üksikuid, võtmekohtadena mõjuvaid värsilõike.

Tagasi üles