Mehed ja poisid möllasid Õnnistes

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Kaljusaar

Pühapäeval peeti Tääksi Õnniste rajal autode superkrossisarja kolmas etapp, kus startisid ka rahvakrossi sõitjad ja külgvankriga mootorrattad.


Noorte arvestuses kaasa teinud viiest sõitjast kolm olid Viljandimaalt.


Kiiret sõitu näitas Karksi-Nuias elav Janno Ligur. Esimese eelsõidu ta võitis, teises tuli aga rajalt ära.



«Janno väsis ära,» põhjendas katkestamist poisi isa Jaanus Ligur. «Ehk oli see isegi õige otsus, sest finaalis tegi ta hea stardi ja lõpetas võistluse teise kohaga.»



Teistel Viljandimaa poistel nii hästi ei läinud.



Tanel Tepandi oli esimeses eelsõidus neljas ja teises kolmas. Finaalsõidus tuli tal paraku katkestada ja tasuks oli vaid neljas koht.



Joel Alliksaar maadles kogu päeva tehniliste probleemidega. Esimese eelsõidu lõpul kadusid autol kaks madalamat käiku ning seetõttu tuli rahulduda kolmanda kohaga. Teise sõidu jättis ta vahele.



«Üritasime finaalis startida kolmanda käiguga,» rääkis poisi isa Raul Alliksaar.


Õnnestunud finaalstardi järel asus Joel Alliksaar sõitu juhtima, ent poolel võistlusmaal tuli tal ikkagi pealtvaatajaks jääda. Seekord oli peamine põhjus purunenud esiamort.



Päeva kokkuvõttes sai Joel Alliksaar viienda koha.



Klassi 2WD tagasillaveoga autode arvestuses tegid kuue sõitja seas kaasa viljandi-maalased Toomas Lõhmus ja Arne Tamtik.



Hea päev oli Toomas Lõhmusel: esimese eelsõidu ta võitis, teises oli teine ning finaalis võitles välja kolmanda koha. Arne Tamtik lõpetas aga päeva viienda kohaga. «Iga ringiga jäi rehvi sisse vähem naelu ja seda rohkem tuli rajal uisutada,» lausus ta.



Vabaklassis sõitis viis autot. Kaks neist olid Viljandimaalt: ühes istus Sander Palmiste ja teises Joel Alliksaar.



Sander Palmiste lendas avasõidus lumevalli ning lõpetas teise eelsõidu ja finaali teisena. Kahes võistlusklassis kogemuste hankimiseks kaasa teinud Joel Alliksaar oli selles arvestuses neljas.



Sander Palmiste nentis pärast kõigi võistlusklasside paremate ühist võiduajamist superfinaalis, milles ta teenis viienda koha, et auto läheb nüüd seina äärde.


«See oli juba enne katki ja täna sai veelgi kannatada. Tõenäoliselt pole seda enam mõtet korda tegema hakata.»



Esimest korda startisid superkrossisarjas Õnniste rajal ka rahvakrossiautod. Viljan-dimaalastele osutus see võistlus edukas: esikoha jättis koju Tõnu Peek ja kaksikvõidu kindlustas Peeter Peek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles