Linnavalitsus asub Uueveski basseinidele rentnikku otsima

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus loodab leida rentniku, kes laguneva Uueveski puhkekeskuse korda teeks ja seal sportlikku ajaveetmisvõimalust pakuks.
Linnavalitsus loodab leida rentniku, kes laguneva Uueveski puhkekeskuse korda teeks ja seal sportlikku ajaveetmisvõimalust pakuks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kümned kümblejad vees, sajad suvitajad ning puhkpilliorkester kaldal — selline pilt ei pruugi Uueveski basseinide ääres enam kunagi avaneda. Siiski pole linnajuhid loobunud mõttest puhkekeskus mingil moel ellu äratada.

Pärast kaua kestnud segadusi jõudis Uueveski basseinide ala koos seal asuvate ehitistega eelmisel sügisel tagasi Viljandi linna kätte. Omavalitsus ei kavatse seda siiski ise käitama hakata, vaid tahab leida tegusa rentniku. Tõenäoliselt otsustab linnavalitsus sellekohase pakkumise välja kuulutada juba tuleval esmaspäeval peetaval istungil.

Linnapea Loit Kivistik oli rentniku leidmise suhtes optimistlik, sest juba sügisel oli neli-viis huvilist teada.

«Neist kaks olid tõsiseltvõetavad tegelased, kes tegutsevad samas sektoris ka praegu,» sõnas ta. «Tundub, et neilt võiks huvitavaid ideid tulla.»

Rõhk sportlikul ajaveetmisel

Meeri meelest peaks Uueveskil olema rõhk aktiivsetel ajaveetmisvõimalustel, näiteks sobiks sealsete kõrgete puude vahele väga hästi samasugune seikluspark, nagu on rajatud Otepääle. Seetõttu kavatseb linn kutsuda Otepää pargi pidajaid rendikonkursist osa võtma, ehkki eelmisel aastal olid nood laienemisplaanide suhtes kõhklevad.

Pakkumise tingimused on Loit Kivistiku sõnul üsna leebed: kohustus territooriumi korras hoida, tagada vaba ligipääs ujumisbasseinile ning pakkuda mingit vaba aja veetmise teenust.

Võitja saab kompleksi kasutamise õiguse pikemaks ajaks, et tal oleks huvi sinna investeerida. Tulevaselt valdajalt ootab linn ka seda, et too ala korda teeks.

Remontimist vajab Uueveskil nii mõndagi. Näiteks basseinide laudääred on kohati mädanenud ning lahti tulnud, betoonäärtes on augud ja metallkäsipuud vajavad värvimist. Parandada on vaja ka mõnda varikatusega piknikulauda, mida on aeg-ajalt basseini visatud või lõkkematerjaliks lammutatud.

Uueveski oru kaldal elavad Kati Kivja ning Kati Agur, kes eile basseinide ümbruses ilusat ilma nautisid, uskusid inimesi sinna aega veetma tulevat, kui ümbrus korda tehtaks ja keegi toimuval silma peal hoiaks. «Praegu on vaatepilt nutune,» lausus Kivja.

Joodikud häirivad puhkamist

Naiste sõnul ilmuvad muru haljendama hakates orgu lärmakad ja laamendavad napsisõbrad, kes ülejäänud inimesed eemale peletavad.

«Pudelikilde on nii palju,» kurtis Kivja. «Kord eelmisel aastal jõudsime vaevalt mäest alla, kui laps juba killu jalga astus.»

Agur lisas, et jalutajal tuleb ette vaadata ka seetõttu, et koeraomanikud ei vaevu oma lemmikute väljaheiteid koristama.

Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel tõdes, et eelmisel suvel said korravalvurid puhkekeskusest mõne väljakutse, kuid suurt muret pole neil viimastel aastatel sellega olnud.

Loit Kivistiku hinnangul peaks avalik kord paranema siis, kui kohale leitakse uus valdaja. «Eriti, kui seda hakatakse kasutama kerge sportliku kallakuga.»

Palkidest peamaja, sauna ja teised rajatised ehitas basseinide kaldale Timpson Trading, kes koha 2002. aastal linnalt kasutada sai. Et ettevõtte äriplaan läks vett vedama, keskust 2008. aastal enam ei avatud ja kogu ala jäi lohakile. Mullu sügisel ostis linn kompleksi kohtutäiturilt 18 524 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles