Keio Kits võitis maanteejooksu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kits
Keio Kits Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi vallas maakonna maanteejooksu meistrivõistlustel pani oma võistlusvalmiduse kümne kilomeetri distantsil proovile Keio Kits. Konkurendid talle vastu ei saanud.


Viljandimaa nobedamaid pikamaajooksjaid Keio Kits võitis tänavu meistritiitli ülekaalukalt. «Et läbisin suurema osa distantsist üksi, oli aeg üllatavalt hea,» hindas Holstre spordimees. «See võistlus võimaldas mul hooaja eel vormi kontrollida.»

Keio Kits lõpetas kümnekilomeetrise maanteejooksu ajaga 31.05. Juunioride sekka kuuluv viljandlane Heinar Vaine oli tulemusega 34.49 teine ning kolmandana jõudis finišisse veteranide arvestuses osalenud harjumaalane Urmas Põldre, kelle aeg oli 35.45. Distantsi lõpetas 23 jooksjat, nende seas oli osalejaid noormeeste A-klassist meesveteranideni.

Naistele ja noorematele kavas olnud viiekilomeetrisel maanteejooksul sai parima tulemuse Halliste noormees Ain Romet (aeg 19.54).

Viljandimaa meistriks pärjatud Keio Kits pages talvekuudel kodumaal valitsenud pakase eest harjutama Portugali. Paraku ei saanud ta häid olusid kasutada täie ette, sest on juba mõnda aega trotsinud treeningutel valu. Hädast vabanemiseks peab ta enda sõnul minema Achilleuse kõõluse lõikusele.

Kits ütles, et üritab algava hooaja valu kiuste välja kannatada ning minna operatsioonile sügisel. «Valin hoolega võistlusi ning proovin sundida ennast treenima nii palju, kui kannatan,» lausus Keio Kits.

Esimest hooaega täiskasvanute võistlusklassi kuuluv 22-aastane sportlane on sättinud sihid riigi meistrivõistlustele, mille esimesed medalid jagatakse juba kahe nädala pärast Tallinnas murdmaa nelja kilomeetri distantsil.

Meistrimedali ja kõrgete kohtade nimel soovib Keio Kits endast parima anda ka 1. mail peetaval 83. ümber Viljandi järve jooksul. Traditsiooniliselt jagatakse seal ka Eesti murdmaajooksu pika distantsi tiitlid.

«Palju sõltub sellest, kuidas jalad vastu peavad,» sõnas sportlane lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles