Egiptlane laiendas oma kirbukaäri Viljandisse (1)

Copy
Vasakul Kaili Lippur ja paremal roosas rõivas Andra Rikkinen
Vasakul Kaili Lippur ja paremal roosas rõivas Andra Rikkinen Foto: Jan Randar Raidma

Viljandi Suur Kirbuturg on end sisse seadnud Pärnu maantee 6 asuvasse maakivist hoonesse. See avas uksed pea kuu aega tagasi ning kaubavalik ulatub seal ehetest muruniidukiteni. Kogu kraam tuleb otse Soomest ning plaanis on hakata talvel seda tooma ka Poolast.

"Äsja osteti siit kaks kajakki ning täna müüsime elektrirolleri," sõnas kirbuka üks müüjatest Andra Rikkinen. Igasugust kraami on poes tõepoolest nööpidest autosuvilateni välja ja igav siin ei hakka. Kõige popim kaup on praegu antiikmööbel, riided, kiivrid ja ehted. "Näiteks Retrobestile otsiti väga palju erinevaid riideid ja kulinaid," ütles teine müüja Kaili Lippur ning lisas, et just osteti 14 Versace nõudekomplekti. Riided maksavad keskmiselt viis eurot, motokiivrid 30 eurot ja maalide hinnad algavad 20 eurost. Kõige kallim asi kaupluses on praegu murutraktor, millel hinnaks 2000 eurot. "Ei ole asju, mida siit ei leia," ütles Lippur ning lisas, et tuleb ainult küsida ja me aitame otsida. 

Äsja avatud kirbuka kontseptsioon toimib Lippuri sõnul samamoodi nagu Soome kirbukatel – kõike on, pead ainult küsima, mida tahad. "Minu arvates Viljandis ei ole sellist laialdase valikuga suurt kirbuturgu," ütles Rikkinen ning lisas, et teistes taaskasutuspoodides on boksirendid väga kallid ja kauplused ise üritavad palju vahelt võtta. 

Tagasi üles