Viljandi omavalitsuste juhid ootavad uuelt valitsuselt selget sihti ja majanduse turgutamist

Copy
Reformierakonna, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide delegatsioonid alustasid koalitsioonikõnelusi 8. juulil.
Reformierakonna, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide delegatsioonid alustasid koalitsioonikõnelusi 8. juulil. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal lõpetasid valitsusliidu esindajad peaministrikandidaadi Kristen Michali juhtimisel uue koalitsioonileppe läbirääkimised. Sakala uuris kolmelt Viljandimaa vallavanemalt ja ainsalt linnapealt, mida uus valitsus esmajoones teha võiks.

Senine peaminister Kaja Kallas astus koos valitsusega tagasi, sest ta nimetati Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja kandidaadiks. President Alar Karis nimetas peaministrikandidaadiks Kristen Michali ja tegi tema ülesandeks moodustada valitsus.

Eelmise valitsusega samaks jääva valitsusliidu ehk Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatide esindajad on pidanud riigikogus ametlikke koalitsioonikõnelusi. Kõneluste tulemusena oli vaja kokkuleppele jõuda nii maksutõusudes ja kärbetes kui ka ministrikohtade jaotumises. Kui riigikogu annab Michalile volitused valitsuse moodustamiseks, nimetab president uue valitsuse ametisse esmaspäeval, 22. juulil.

Tagasi üles