Rusikalöögini viis käitumine liikluses (4)

Copy
Liiklustüli jõudis politseisse, kus uuritakse kahe mehe vahel juhtunu tagamaid.
Liiklustüli jõudis politseisse, kus uuritakse kahe mehe vahel juhtunu tagamaid. Foto: Urmas Luik

Viljandi politsei kuulas sel nädalal üle 37-aastase mehe, kes oli hiljuti Kõpu tankla parklas löönud 21-aastast meest.

Viljandi politseijaoskonna menetlusgrupi juht Meelis Lill kinnitas varem teada olevat, et praegusel kahtlusalusel oli tanklas tekkinus konflikt noormehega, kes oli seal autoga paarutanud. Kahtlusalune astus autole ligi ja lõi juhti läbi avatud akna.

Kui politsei esialgse info põhjal juht viga ei saanud, siis tegelikult tõi hoop ka vigastuse. Juhtum leidis aset 7. juulil kella 19.30 paiku.

«Meie andmeil ei olnud osapooled omavahel tuttavad. Ka ei ole kahtlustataval kehtivaid kriminaalkaristusi,» lausus Lill. «Juhtunu kohta on alustatud kriminaalmenetlust, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist.»

Vastates küsimusele, kas ja milline on autot juhtinud noormehe varasem paturegister, märkis menetlusgrupi juht, et kannatanu taust ei ole kõnealuse juhtumi puhul oluline.

Selle kohta, kas ohver käitus politsei silmis korrektselt ja liikluseeskirja järgides, kui ta oli autoga tanklas paarutanud, ütles Lill, et praegune kriminaalmenetlus keskendub kehalisele väärkohtlemisele.

«Olenemata sellest, mis konfliktile eelnes, ei õigusta see vägivalla kasutamist,» lisas ta. «Kui keegi märkab avaliku korra rikkumist, siis tuleks sellest teada anda hädaabinumbril 112.»

Tagasi üles