Urissaare kantrifestivalist tehakse film

Copy
Juuli algul oli filmimeeskond Urissaares jäädvustamas talguid, millega taluhoov hakkas muutuma festivali ala.
Juuli algul oli filmimeeskond Urissaares jäädvustamas talguid, millega taluhoov hakkas muutuma festivali ala. Foto: Sigrid Koorep

Augustis peetakse kümnes Urissare Kantri festival ning selle korra tegemised jäädvustatakse filmiks. Esimest korda oli võttemeeskond platsis juuli algul peetud talgutel ning enne päris peo filmimist on kavas jäädvustada ettevalmistustöid augusti esimesel nädalavahetusel.

Produtsent Andres Arro ja režissöör Erle Veberi käe all valmib dokumentaalfilm talvel ning linastub Eesti Televisioonis. Arro rääkis, et Eesti Rahvusringhääling on taaselustanud Eesti Telefilmi ja selle all jäädvustatakse ka Urissaare Kantri. Ise on ta festivali kümneaastase ajaloo jooksul käinud sel kolmel korral, kuid teadis rääkida, et telemajas on ka neid, kes on igal aastal käinud ja pidu kiidavad.

"Filmi põhiline osa tuleb festivalist," teadis Urissare kantri peakorraldaja Priit Oks, kelle koduhoovis igal aastal pidu aset leiab. Nagu ta ütles, on talgud ehk see pool, kuidas vabatahtlike abiga õu festivalivalmis sätitakse, neile oluline osa ning võttemeeskond käib seda samuti jäädvustamas.

Tagasi üles