Valitakse aasta suurpere

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal pälvis tiitli viielapseline perekond Mäe Lääne-Virumaalt.
Möödunud aastal pälvis tiitli viielapseline perekond Mäe Lääne-Virumaalt. Foto: Erakogu

6. maini kestab aasta suurpere võistlus, mille võitja kuulutatakse välja 12. mail peetaval suurperepäeval.


Eesti lasterikaste perede liit ja BIGBANK annavad aasta suurpere aunimetust välja kolmandat korda. See läheb ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ning eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last.

Aunimetuse selgitamiseks moodustatakse komisjon, kuhu kuuluvad kolm lasterikaste perede liidu juhatuse liiget, ürituse patroon Kaire Vilgats ja BIGBANK-i esindaja.

Kandidaadi esitamiseks tuleb 6. maiks saata kirjalik taotlus, mida saab esitada BIGBANK-i internetikeskkonnas. Ettepanekus peavad olema kirjas kandidaadina ülesseatava perekonna nimi ja koosseis, elukoht, vanemate töökoht ja ametid ning vabas vormis kirjeldus ja põhjendus. Samuti tuleb lisada taotluse esitaja nimi ja kontaktandmed.

Lasterikaste perede liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on aasta suurpere võistlusest saanud kena traditsioon, mis väärtustab ja tunnustab Eesti terveid ja tugevaid suurperekondi. «Möödunud aasta konkursi põhjal on näha, et Eestis elab palju suurperesid, keda ühiskonnale eeskujuks tuua. Ootame ka sel aastal perede aktiivset osavõttu,» lausus Õunap.

Aasta suurpere aunimetuse saaja kuulutatakse välja 12. mail lasterikaste perede liidu liikmetele mõeldud suurperepäeval, mis leiab aset Tallinna loomaaias. Aunimetuse saanud perekonnale antakse tänukiri ja 1000 eurot. Möödunud aastal pälvis tiitli viielapseline perekond Mäe Lääne-Virumaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles