Joodikud kadusid koos puhkealaga

Copy
Alkoholilembesi inimesi ei kohta küll enam kuigi sageli Valuoja orus, küll aga on neid märgata aega viitmas Lossi ja Jakobsoni tänava nurgal purskkaevuga pargis ehk Sõbrapargis (pildil).
Alkoholilembesi inimesi ei kohta küll enam kuigi sageli Valuoja orus, küll aga on neid märgata aega viitmas Lossi ja Jakobsoni tänava nurgal purskkaevuga pargis ehk Sõbrapargis (pildil). Foto: Elmo Riig

Mullu kevadel Viljandi Valuoja oru nõlvalt likvideeritud joodikute puhkeala kadus koos pudelisõpradega, kuid selliseid tegelasi linnas muidugi liigub, näiteks võib neid kohata aega veetmas Lossi ja Jakobsoni tänava nurgal purskkaevuga pargis.

Sooviga meelitada turu lähedal tiirlevad alkoholilembesed inimesed omaette, eemale akuraatsete linlaste pilgu alt, kohendas Viljandi linnavalitsus toonase abilinnapea Kristjan Mändmaa initsiatiivil neile 2022. aastal puhkeala Valuoja oru nõlvale. Haljasalale seati maikuu lõpus kaks seljatoega pinki ja prügikast, hiljem toodi välikäimla, kuid jutuks jäi idee rajada katus vihma ja suvepäikese eest. Kõnnitee äärest viidi neli seljatoega pinki ära, kuid juhuslike möödujate heaks paigaldati asemele kaks ilma seljatoeta istet.

Puhkeala idee tabas sihtrühma soove ja nii hakkasidki joobes eluheidikud seal puhkamas käima, tasapisi aina rohkem. Osa neist kulges ka eemal ja veetis istudes või magades aega kettagolfaritele mõeldud alustel. 2022. aasta oktoobris võttis linnavalitsus Sakala palvel kokku, et joodikute puhkeala tarvis – või kuidas tahes keegi seda piirkonda nimetas – on tehtud kulutusi 3290 euro eest.

Tagasi üles