Nädalavahetusel võib iga linnavurle paradiislikku maaelu mekkida

Copy
Kärma talu peremees Andero Tank teeb mõlemal päeval mitu tuuri, millel ta oma majapidamist kogu selle hiilguses näitab ja vahvaid lugusid pajatab.
Kärma talu peremees Andero Tank teeb mõlemal päeval mitu tuuri, millel ta oma majapidamist kogu selle hiilguses näitab ja vahvaid lugusid pajatab. Foto: Elmo Riig

Sel nädalavahetusel on Eestis avatud talude päevad ning Viljandimaal saab sel puhul näha loomi, mekkida marju ja mett ning imetleda lilli ja ravimtaimi.

Päevade veteranesineja on Tänassilma jõe kaldal Jõekülas toimetav Kärma talu. Seal saavad külalised uudistada lambaid, Šoti mägiveiseid, kanu ja hanesid, imetleda mesilat ning saada aimu pärandniitude taastamisest ja hooldamisest.

Kärma talu peremees Andero Tank ütles, et erinevalt enamikust paikadest, mis on seekord valla, näeb nende juures reaalset taluelu. "Avatud talude päeva sisse on läinud see tõrvatilk, et paljudes kohtades küsitakse piletiraha. Meie seda ei tee,” sõnas ta. Mullu oli talu valla vaid pühapäeval, aga inimesed kippusid juba laupäeval kohale tulema, seega tänavu ollakse valla kahel päeval. "Igal täistunnil on peremehega tuur, üritan inimestele emotsiooni anda ja maaelu propageerida. Kus see linnainimene ikka muidu looma näeb," kõneles Tank.

Tagasi üles