Poole aastaga ei ole riigiprokuratuur eksministrile ja volinikule esitatud korruptsioonikahtlustusest süüdistuseni jõudnud

Copy
Kahtlusalused Tõnis Riisk ja Tõnis Mölder. Taamal Kõo jahimaja.
Kahtlusalused Tõnis Riisk ja Tõnis Mölder. Taamal Kõo jahimaja. Foto: Kollaaž

Tänavu veebruaris esitas kaitsepolitsei korruptsioonikuriteo kahtlustuse eksminister Tõnis Möldrile, Põhja-Sakala volikogu ja revisjonikomisjoni liikmele, Kõo jahiseltsi juhatusse kuuluvale Tõnis Riiskile ning kolmandale kahtlusalusele, kelle nime ei soostu riigiprokuratuur endiselt välja ütlema. Praeguseks ei ole kahtlustusest süüdistust saanud.

Sakala küsis riigiprokuratuurilt pool aastat pärast Möldri ja Riiski ülekuulamisi ning nende töökohtade ja kodude läbiotsimisi juhtivalt riigiprokurörilt Maria Entsikult, kas nüüdseks on kahtlustustest saanud süüdistused ja kes on kolmas korruptsiooni juhtumi asjaosaline.

"Asjas käib kohtueelne menetlus, mistõttu ei saa prokuratuur menetluse kohta täpsemat informatsiooni avaldada," vastas Entsik. "Majandus- ja korruptsioonikuritegude menetlemine on ajamahukas protsess, mis hõlmab muu hulgas suurte andmemahtude läbitöötamist. Tõendite kogumine ja vormistamine võtab seetõttu rohkem aega."

Tagasi üles