Suur folgipidu hakkab end juba sel nädalal Viljandis paika sättima

Pärimusmuusika aida juurde viival teel oli juba nädala hakul teade, et liikluskorraldus muutub seal enam kui kümneks päevaks.
Pärimusmuusika aida juurde viival teel oli juba nädala hakul teade, et liikluskorraldus muutub seal enam kui kümneks päevaks. Foto: Jan Randar Raidma

Ehkki järjekorras XXXI Viljandi pärimusmuusika festival saab avapaugu nädala pärast, algavad linnarahvale nähtavad ettevalmistused juba reedel ning festivalinädalal tuleb arvestada suure peoga kaasaskäivate liikluspiirangutega.

Esimesena suletakse 19. juulil autodega ligipääs pärimusmuusika aidale, sest seal hakatakse vastu võtma festivali lavakonstruktsioone ja aparatuuri. Festivali pealiku Ando Kivibergi sõnul läheb lavade ülespanekuks saabuval nädalavahetusel.

"Sel aastal on meil ka suuri muudatusi," lausus pealik. Kui aastakümneid on folgilised harjunud, et festivali peamised lavad on lossimägedes ehk Teisel Kirsimäel ja Kaevumäel, siis tänavu kerkib pealava hoopis lauluväljakule ning varasematel aastatel kas väiksemate lavade käsutuses olnud või suisa parklana kasutatud lauluväljak saab festivali südameks.

Tagasi üles