Spordituristid paistavad suvises Viljandis küll silma, kuid spordibaasid linnale suurt tulu ei too

Copy
Suvel tunduvad kõige populaarsemad spordialad Viljandis olevat padel ja tennis. Laagrite, võistluste ja harrastajate pärast on väljakud igal nädalavahetusel hõivatud.
Suvel tunduvad kõige populaarsemad spordialad Viljandis olevat padel ja tennis. Laagrite, võistluste ja harrastajate pärast on väljakud igal nädalavahetusel hõivatud. Foto: Marko Saarm

Viljandi järve ääres tennise- ja padeliväljakuid haldava ettevõtte eestvedajad näevad, kuidas suviti meelitavad reketispordialad mujalt Eestist linna nii noori kui täiskasvanuid. Viljandi linnale kuuluvad spordibaasid linnapea hinnangul Viljandile aga suurt tulu ei too.

Viljandi järve ääres on rohkelt võimalusi erinevate spordialadega tegelemiseks ning suvel tunduvad kõige populaarsemad olevat padel ja tennis, seda suuresti tänu laagritele ja võistlustele.

Tennisetreeneri ja omanimelise tennisekooli rajaja Ott Ahoneni sõnul ei jookse viljandlased ise tenniseväljakutele suvesoojas tormi, küll aga kasutavad platse siseturistid ehk Eesti teiste klubide ja keskuste inimesed, kes siin oma suvelaagreid korraldavad. "Meil on kuus väljakut, mida Viljandi tarbeks on selgelt liiga palju. Pigem on see sise- ja just spordituristidele mõeldud," lausus Ahonen. Tänu laagritele, võistlustele ja sõpruskondadele on suviti igal nädalavahetusel väljakud miskit moodi hõivatud.

Tagasi üles