Kohus vähendas last turvaistmeta sõidutanud vanaisa karistust

Seaduses pole küll selge sõnaga öeldud, kui vana või pikk peab laps olema, et autos turvaistmeta sõita, aga seaduse lahtiseletuses on kirjas, et turvatoolist või istmekõrgendusest võib loobuda, kui turvavööd saab kinnitada nõuetekohaselt.
Seaduses pole küll selge sõnaga öeldud, kui vana või pikk peab laps olema, et autos turvaistmeta sõita, aga seaduse lahtiseletuses on kirjas, et turvatoolist või istmekõrgendusest võib loobuda, kui turvavööd saab kinnitada nõuetekohaselt. Foto: Tairo Lutter

Tänavu aprillis peatas politseinik Viljandis sõiduauto, mille roolis oli 56-aastane mees ja tema kõrval lapselaps, kes oli veel liiga pisike, et turvaistmeta sõita. Kinnitatud turvavöö jooksis üle lapse kõri ning reeglite kohaselt on last sedasi sõidutada ohtlik ja keelatud.

Politseinik oleks võinud last treeningult koju sõidutanud vanaisale määrata kuni 400-eurose karistuse, aga selleks oleks pidanud ta olema seaduse silmis pidev korrarikkuja. Kui tavaliselt näeb kord ette, et niisugusel juhul määrab politseinik karistuseks maksimumist vähemalt poole väiksema summa, siis seekord leidis politseinik, et see tegu on väärt 232 euro suurust trahvi.

Karistuse saanud mees otsustas, et ta vaidlustab selle kohtus. Kohus vähendas talle määratud trahvi 120 euroni ning ta peab selle tasuma ositi poole aasta jooksul.

Tagasi üles