Viljandi ettevõtte tegevjuht nimetati rahvusvahelise spordiliidu aupresidendiks

Kolmeksi tehast juhtiv Leho Haldna on nüüdsest rahvusvahelise orienteerumisliidu aupresident.
Kolmeksi tehast juhtiv Leho Haldna on nüüdsest rahvusvahelise orienteerumisliidu aupresident. Foto: Elmo Riig

Viimased 17 aastat Viljandi üht suuremat ja edukamat ettevõtet Kolmeksit juhtinud Leho Haldna nimetati Šotimaal Edinburghis rahvusvahelise orienteerumisföderatsiooni (IOF) kongressil liidu aupresidendiks ja teda tunnustati kuldse aumärgiga.

Leho Haldna oli kaheksa aastat rahvusvahelise alaliidu president ja see on ka maksimaalne aeg, mis põhikirja järgi võib alaliit ühe inimese juhtimise all tegutseda. Tartus elav Leho Haldna on olnud IOF-i struktuuris tegev 1999. ja nõukogu liige 2002. aastast.

Selle aja jooksul on orienteerumise suurvõistluste otseülekanded leidnud tee paljude riikide teleekraanidele ja spordiala tuntus kogu maailmas oluliselt kasvanud. Suusaorienteerumine on jõudnud Taliuniversiaadi põhiprogrammi ja orienteerumisjooks mitteolümpiaalade Maailma Mängude programmi.

Haldna juhiperioodil jõudsid rahvusvahelised jooksuorienteerumise tiitlivõistlused Eestisse kahel korral ning mõlemal korral oli üks võistluspaik Viljandis.

IOF-i uueks presidendiks valiti Rootsi juurtega USA kodakondne Tom Hollowell, kes on varem olnud IOF-i tegevjuht ja nõukogu liige. Uude 13-liikmelisse nõukokku valiti teiste hulgas üks Baltikumi esindaja, lätlanna Ildze Straume.

Rahvusvahelisel orienteerumisföderatsioonil on 78 liikmesriiki ja alaliidu peaeesmärk on saada globaalseks spordialaks.

Tagasi üles