Võrtsjärvest Peipsini ulatunud Sisevete festivalil seilas üle 300 osaleja

Ulge sadamasse tuli kontserdile üle 2500 inimese.
Ulge sadamasse tuli kontserdile üle 2500 inimese. Foto: Sisevete Festival

Juuni lõpust selle kolmapäevani kestnud Sisevete festivalist võttis osa üle 90 paadi, millel seilas kokku üle 300 sõitja. Kontsertidele kogunes aga tuhandeid kuulajaid. Nii suurt osalust pole festivalil korraldajate teatel varem olnud.

Rekordiliselt palju oli ka neid, kes tulid sadamatesse maismaad pidi kontserte nautima. Festival peatus 12 päeva jooksul 18-s Peipsi, Emajõe ja Võrtsjärve sadamas ning peaaegu kõik sadamapidajad tõdesid, et nii palju rahvast pole neis paigus varem nähtud.

Mehikoorma kultuurimaja juhataja Tea Tensoni sõnul tõi Sisevete festival Mehikoorma sadamasse seninägematu rahvahulga. Tema sõnul käis festivalipäeval seal ligikaudu 3000 inimest.

Ka Võrtsjärve äärde Ulgele kogunes sealse sadama peremehe Anmar Pihlaku sõnul viimaste aastate publikurekordi – umbes 2500 inimest. "Nii palju rahvast pole siin tõesti väga ammu nähtud," tõdes Pihlak ja lisas, et suur osalejate arv tõi palju rõõmu.

Festivali senisest suurem külastatavus oli ka korraldajate eesmärk, teatas festivali üks peakorraldaja, mittetulundusühingu Peipsimaa Turism tegevjuht Eveli Jürgenson. "Sisevete festivali üks siht on tuua inimesi mujalt Peipsi ja Võrtsjärve väikesadamatesse, et elavdada siinset majandus- ja kultuurielu," selgitas Jürgenson.

Festivali teine peakorraldaja, mittetulundusühingu Võrtsjärve Kalanduspiirkond tegevjuht Jaanika Kaljuvee märkis, et festivali korraldamine annab kogukondadele tõuke kokku tulla ja tegutseda.

Sisevete festival läbis Vasknarva, Mustvee, Varnja, Mehikoorma, Räpina, Piirissaare, Luunja, Karlova, Ulila, Oiu, Ulge, Valma, Veldemani, Kivilõppe, Suislepa, Pikasilla, Limnoloogia ja Linaski sadamat.

Festivalil esines üle 40 muusiku, kelle seas oli tuntud kodumaiseid muusikuid nagu Kadri Voorand, Stefan, Liis Lemsalu ja Mari Jürjens, aga ka sadamapiirkondade kohalikke ansambleid ja tantsurühmi.

Tagasi üles