Olümpia tõttu takerdunud poifirma töö tõi Eesti sõudemeistrite selgitamise taas Viljandisse

Viljandis on Eesti meistreid selgitatud juba aastaid. Fotol on meenutus eelmise aasta võistlustest ja Viljandi klubi naiste kaheksapaadist.
Viljandis on Eesti meistreid selgitatud juba aastaid. Fotol on meenutus eelmise aasta võistlustest ja Viljandi klubi naiste kaheksapaadist. Foto: Elmo Riig

Laupäeval ja pühapäeval sõidavad Viljandi järve Orika poole jääval osal Eesti parimad sõudjad, kes selgitavad maa meistreid. Pärast võistluste lõppu jääb olümpial osalev neljapaat täies koosseisus Viljandisse laagrisse ja suundub siit otse nelja aasta kõige olulisemale jõuproovile.

Eesti sõudeliidu peasekretär Robert Väli tunnistas, et tegelikult oleksid pidanud selle aasta meistrivõistlused olema Ida-Virumaal Aidu veespordikeskuses, kuhu on juba aastaid rajatud sõudekanalit. Paraku ei saanud see ka tänavu lõplikult valmis, sest rahvusvaheline ettevõte, kes oleks pidanud paigaldama poiread, mis eraldavad sõudestaadioni radu, on tihedalt seotud Pariisi olümpiamängude korraldamisega ega jõua Eestisse enne sügist.

Nii selguvad juba mitmendat aastat järjest meistrid Viljandi järvel, millest on saanud ainus nõuetele vastav veekogu, kus neid võistlusi korraldada. Ometi pole sõudeliit ka Viljandiga päris rahul, sest võistlused peetakse järve kaugeimas otsas, kuhu publikul pole lihtne pääseda, ning siin pole ka vajalikke poisid.

Tagasi üles