Joonas Mägi tuli dramaatilisest sõidust välja võitjana

Copy
Joonas Mägi (keskel) edestas Baltikumi laevamudelisportlaste võistlustel lätlast ja leedulast ning sai üldarvestuses esikoha.
Joonas Mägi (keskel) edestas Baltikumi laevamudelisportlaste võistlustel lätlast ja leedulast ning sai üldarvestuses esikoha. Foto: Erakogu

Juuli esimesel nädalavahetusel võistlesid Baltikumi laevamudeldajad Jõgevamaal Kõpu tiigil. Viiendat aastat selgusid seal parimad sisepõlemismootoriga kestussõidus.

Nagu selgitas juhendaja Olle Järvekülg, tuleb kestussõidus 20 minuti jooksul poidega vette moodustatud M-kujulisel rajal läbida võimalikult palju ringe. Rajal on korraga kuni 12 mudelit ja klasse on viis: FSR-3,5, FSR-7,5, FSR-15, FSR-27 ja FSR-35. Numbrid tähistavad suurimat lubatud mootori kubatuuri.

Viljandi klubi oli esindatud 3,5- ja 7,5-ste klassis. Vapustava tulemuse tegi Joonas Mägi 3,5-ste klassis. "Kui esimene eelsõit väikese sõidukogemuse tõttu ebaõnnestus, siis teine eelsõit tagas juba neljanda positsiooni finaalsõidus," rääkis Järvekülg. Tema kirjeldust mööda oli finaalsõit ülimalt dramaatiline. "Väga tugevas äikesevihmas ja tuules suutis Joonas teha kindlat sõitu ja edestas isegi maailma paremikku kuuluvaid Läti ja Leedu seenioreid." 

Tagasi üles