Linn teab Lääne tänava lombimure lahendust, aga tõrgub selle eest üksinda maksmast (1)

Copy
Lääne tänav 6 ühistu konteinerite ees asuvale linnatänavale kipub tekkima sügav lomp. Prügivedajalt mitu tühisõidu arvet saanud ühistu nõuab linnalt olukorra korda tegemist ja prügivedajalt arvete tühistamist.
Lääne tänav 6 ühistu konteinerite ees asuvale linnatänavale kipub tekkima sügav lomp. Prügivedajalt mitu tühisõidu arvet saanud ühistu nõuab linnalt olukorra korda tegemist ja prügivedajalt arvete tühistamist. Foto: Elmo Riig

Viljandi Lääne tänav 6 korteriühistu on saanud viimased paar kuud prügiveofirmalt Eesti Keskkonnateenused arveid tühisõidu eest, sest konteinerite ees laiub lomp ja vedaja hinnangul pole neid võimalik seepärast tühjendada. Abilinnapea kinnitusel on lahendus olemas, ent linn keeldub selle kasutuselevõtmise eest üksinda maksmast.

Mais sai Viljandi suurima ühistu juhatuse esimees Kalle Edula Eesti Keskkonnateenustelt teate, et ühistu olmeprügi jäeti lepingu rikkumise tõttu viimata. Nimelt ei pääsenud prügivedaja konteineriteni, sest ees lainetas vesi. "Lumehelbekesed on tööle võetud," kirus Edula. Ta suhtles ka prügifirmaga ja läks klienditeenindajaga telefoni teel tülli, aga sinna see lugu esialgu jäi.

Ühistule kuuluvad konteinerid jäid tühjendamata ka 20. juunil ning ühistule anti teada, et too rikub prügiveo lepingut, sest lombi tõttu ei pääse konteineritele ligi. Kalle Edula sõnul on aga konteinerite kord nädalas tühjendamine ühistule hädavajalik, sest kaht nädalat see olemasolevate mahutitega välja ei vea. Konteiner jäi aga tühjendamata ka 30. juunil.

Tagasi üles