Rannavalvur heiskas reostunud Paala järve ääres punase lipu

Copy
Rannavalvur jõudis jalgrattaga Paala järve äärde tööle enne kolmapäeva keskpäeva. Inimesed olid siis veel vees, sest nad polnud reostusest kuulnud. Kui rannavalvur oli punase lipu heisanud, tulid ujujad veest välja.
Rannavalvur jõudis jalgrattaga Paala järve äärde tööle enne kolmapäeva keskpäeva. Inimesed olid siis veel vees, sest nad polnud reostusest kuulnud. Kui rannavalvur oli punase lipu heisanud, tulid ujujad veest välja. Foto: Jan Randar Raidma

Punane lipp jõudis Viljandi linnavalitsuse teate peale Paala järve äärde rannavalvuri tööpäeva alguseks, mis on täpselt keskpäeval. Enne seda nautisid rannalised aga veemõnusid, sest linnavalitsuse hommikune teade reostunud suplusvee kohta polnud nendeni jõudnud. Rannavalvuri arvates lehviva lipu värv suplejate hulka eriti ei muuda.

Viljandi linnavalitsusest tuli kolmapäeva hommikul teade, et Paala järves on ujumine keelatud, sest esmaspäeval võetud proovi järgi ületab soole enterokokkide sisaldus vees lubatud piiri ning seepärast lehvib rannas punane lipp. Kui Sakala reporter enne keskpäeva järve äärde jõudis, ei lehvinud rannas punast ega rohelist lippu. Mõned lapsed ja täiskasvanud nautisid järvevees jahutust.

Ettenähtud tööajaks kohale jõudnud rannavalvur tõmbas vardasse punase lipu. Teate, et järves ujumine on keelatud, oli ta saanud viis minutit varem.

Tagasi üles