Korraga kaht kooli ehitanud ja juhtinud Tonio Tamra uuendas kogu Eesti muusikaharidust

2012. aastal hakkasid kultuuriakadeemia toonane juht Anzori Barkalaja (vasakul) haldusjuht Tonio Tamra koos kõrgkooli tarbeks kohandama endist Vilma leivatehast. Valmis sai see küll siis, kui mõlemad olid juba ametist lahkunud, aga uue õppehoone kerkimisse olid mõlemad andnud suure panuse.
2012. aastal hakkasid kultuuriakadeemia toonane juht Anzori Barkalaja (vasakul) haldusjuht Tonio Tamra koos kõrgkooli tarbeks kohandama endist Vilma leivatehast. Valmis sai see küll siis, kui mõlemad olid juba ametist lahkunud, aga uue õppehoone kerkimisse olid mõlemad andnud suure panuse. Foto: Elmo Riig

Viljandi kultuuriakadeemias oli Tonio Tamra kohal juba enne seda, kui ta 2003. aastal selle haldusdirektoriks sai. Jakobsoni ja Lossi tänava nurgal algas muusikamaja ehitus ning sellega tegeles ta juba siis, kui töötas veel samas ametis Tallinnas muusika- ja teatriakadeemias. Viljandis hakkas ta juhtima korraga kahte kooli ning tõi klassikalisse muusikakooli pärimusmuusikaõppe, uuendades sellega kogu Eesti muusikaharidust.

"Ma jahtisin Toniot üle aasta," meenutas kultuuriakadeemia toonane juht Anzori Barkalaja. Õigemini oli Barkalaja toona veel kultuurikolledži rektor ning akadeemiaks muutus kool 2003. aastal ehk siis, kui Tamra haldusdirektorina tööle asus.

Algul Tamra keeldus. Barkalaja sõnul viidates sellele, et tahab olla lojaalne muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) rektorile. "Ta oli meeskonnamängija, kes viis tööd lõpuni," rõhutas Barkalaja. 2003. aastal said aga EMTA-s mõned suured tööd tehtud ja samal ajal teatas Tonio Tamra isa, pikaaegne Viljandi muusikakooli direktor Kalle Tamra, et soovib pensionile minna. Siis jooksid mõned võimalused ja juhused kokku.

Tagasi üles