Kuuldus ründavast hundist osutus liialdatuks. Ohvri kinnitusel oli see siiski koer (2)

Copy
Kuigi esiti oli kohalikke, kes kahtlustasid, et jalgratturit ründas hunt, selgitas keskkonnaametnik ohvriga kõneldes välja, et tegu oli ikkagi koeraga. Foto on illustratiivne.
Kuigi esiti oli kohalikke, kes kahtlustasid, et jalgratturit ründas hunt, selgitas keskkonnaametnik ohvriga kõneldes välja, et tegu oli ikkagi koeraga. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Volmer

Sakala sai nädalavahetusel vihjeid, et Mulgi vallas oli hunt rünnanud jalgratturit, nii et too tuli vigastustega haiglasse viia. Keskkonnaamet on kannatanuga suhelnud ning selgitanud olukorda.

Keskkonnaameti loomaabi peaspetsialist Karmel Ritson tähendas, et hundi ründe kohta ametile infot laekunud ei ole. Küll oskas ta öelda, et Abja-Vanamõisa külas sai esialgse info kohaselt 3. juulil jalgrattaga sõitnud mees loomalt pureda. Ritson lisas, et keskkonnaametnik suhtles esmaspäeval, 8. juulil kahju saanud mehega. Mees oli juhtunut kinnitanud ning arvanud, et teda ründas koer.

Nuia jahiseltsi kuuluv Siim Kask tähendas, et ka tema oli juhtumist keskkonnaametnikuga rääkinud. Hunte on tema sõnul piirkonnas piisavalt palju ja neid on looduses nähtud, samas hulkuvaid koeri eriti pole, kuid talude juures on aina populaarsemad sildid, et alal on lahtine koer. Igatahes tähendas jahimees jalgratturi ründe kohta, et see on 90 protsenti koera käitumine. "Sõjaajal võib-olla ründas hunt inimest viimati," lausus ta.

Tagasi üles