Meie seast lahkus tunnustatud muusikategelane ja endine Viljandi abilinnapea

Tonio Tamra panustas kahe aastakümne jooksul väga palju Viljandi kultuuri sisulisse ja materiaalsesse arendamisse. Ta aitas luua ja juhtis mitut suurt muusikakollektiivi, aga oli ka olulises rollis mitme kultuurirajatiste püstitamisel.
Tonio Tamra panustas kahe aastakümne jooksul väga palju Viljandi kultuuri sisulisse ja materiaalsesse arendamisse. Ta aitas luua ja juhtis mitut suurt muusikakollektiivi, aga oli ka olulises rollis mitme kultuurirajatiste püstitamisel. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval lahkus meie seast raske haiguse järel 62 aasta vanusena muusik, helilooja, koolijuht ning kevadel tervise tõttu Viljandi abilinnapea ameti maha pannud Tonio Tamra.

Viljandi abilinnapea kabineti ukse sulges Tamra enda järel tänavu märtsis. Veebruaris pidas ta linnavolikogu ees lahkumiskõne, milles tunnistas, et ei lähe enneaegsele vanaduspensionile, vaid pahaloomuline kõhunäärmekasvaja ei lase tal normaalselt tööd teha. Mais kirjutas Tamra, et on pühendanud end perekonnale ning teeb kõike seda, mida ta oma aktiivse tööelu ajal oma sõnul piisavalt teha ei saanud.

Tallinnas sündinud, aga juba lapsena Viljandisse kolinud Tonio Tamra õppis Viljandi 5. keskkoolis, praeguses Paalalinna koolis, ning tema isa Kalle Tamra oli pikaaegne Viljandi muusikakooli direktor. Pärast Viljandist lahkumist õppis ta Tallinna muusikakeskkoolis viiulit ning seejärel Tartus Heino Elleri muusikakoolis. 1994. aastal lõpetas ta Eesti muusikaakadeemia heliloomingu erialal professor Lepo Sumera klassis.

Tagasi üles